Followers

Saturday, September 1, 2012

Vitamin C Organik 500mg 50sen sebiji!

Benarkah Vitamin C Organik 500mg cuma 50sen sebiji?
 

 
Update 24-Jan-2014: Stok vitamin C Sustained Release 500mg dah KEMBALI!!!
 
 
Ramai teruja bila saya katakan vitamin C organik 500mg cuma 50 sen! Murah kan? Ye lah, vitamin C ni kan amat-amat perlu untuk wanita-wanita yang ingin cantik, mahu nampak muda dengan kulit berseri. Penting untuk menggalakkan pengeluaran kolagen lagi tu. Dengan adanya kolagen, makin teganglah kulit. Silap-silap orang ingat masih muda remaja :), walhal anak dah dua tiga.

Vitamin C organik yang saya mahu kenalkan ini memang menjadi pilihan ramai dek kerana kebaikannya. Antara kelebihan yang sering disebut-sebut:


  • sebiji vitamin C organik 500mg bersamaan dengan 7 1/2 biji oren! Bandingkan harga sebiji vitamin C dengan 7 biji oren, memang jimat banyak.
  • Bersifat 'sustained release'. Ada ditulis terang-terang kat botol nya. Maknanya, walaupun vitamin C ni termasuk dalam vitamin yang cepat hilang dari badan, faktor pelepasan masa membuatkan ia tahan lebih lama dalam badan. 500mg vitamin C, cuma dilepaskan 100mg setiap sejam. Jadi, vitamin C akan bertahan selama 5 jam dalam badan anda. Berbeza dengan vitamin C biasa, ia biasanya akan luput selepas 2-3 jam. Untuk kesan vitamin C lebih lama, bolehlah kita ambil 2 biji sehari, dengan selang waktu antara 5-6 jam.
  • Dilengkapi dengan Bioflavonoid yang melengkapkan fungsi vitamin C. Bioflavonoid mula ditemui oleh seorang saintis bernama Albert Szent-Gyorgi (orang yang sama yang menemui Vitamin C). Albert pernah memberikan Vitamin C mentah (crude) dari buah lemon untuk kawannya yang berdarah gusi. Darah berhenti serta merta! Pada ketika yang lain, Albert memberikan Vitamin C yang telah diekstrak sepenuhnya. Maknanya kali ni, Vitamin C semata-mata. Hmmm, tidak ada keajaiban berlaku kali ini, darah di gusi tetap tak berhenti. Rupanya, dalam proses mengekstrak Vitamin C, dia telah membuang BIOFLAVONOID yang jadi pelengkap pada vitamin C. Jadi, Vitamin C tanpa bioflavonoid ni kurang nilainya, melainkan kita mempunyai falvonoid dari sumber lain. Kebiasaanya, flavoid terdapat pada kulit buah-buahan/sayuran. [Biasanya kita kupas buang je kulit epal, oren kan?]
  • Diiktiraf HALAL oleh ISA (Islamic Services of America). ISA diiktiraf oleh JAKIM. Jadi, walaupun tidak ada logo HALAL JAKIM terpampang pada botol, ini hanya kerana proses certification dilakukan oleh badan HALAL luar negara yang diperaku oleh JAKIM. 
  • Paling penting, ia murah dengan harga wajib beli!
Bagaimana rupa vitamin C organik yang digembar-gemburkan itu? Sama seperti yang anda bayangkan tak, yang mana harganya mungkin jauh lebih tinggi di pasaran luar.

Macam ni lah rupa vitamin C organik terbaik itu. Sama seperti yang anda lihat dalam bentuk 'loose' yang sudah dipakej semula.

Rupanya, ia produk Shaklee. Patutlah saya tau banyak pasal vitamin C organik yang disebut-sebut orang tu. Hehe. Kenapa saya kata 50sen je sebiji? Kalau tengok pada botol, ada 180 biji, dan harga pasaran RM92.50. Kalau dibahagikan 92.50/180 haruslah 50 sen je kan. Nak makan 2 biji sehari, kurang-kurang tahan 3 bulan. Jimat dan berbaloi!


Tips:
  1. Jika anda mengalami resdung, amalkan vitamin C bersama B complex, alfafa dan zink. Insyaallah sangat membantu.
  2. Jika anda mengambil vitamin untuk mendapat kulit yang cantik, amalkan bersama B-complex, Vitamin E, dan Energy Soy Protien (ESP).
  3. Untuk masalah jerawat degil, tambahkan Zink Complex pada tips no.2.
  4. Ibu mengandung tidak sepatutnya mengabaikan pengambilan vitamin C bagi mengelak pre-enclampsia sepanjang kehamilan.
  5. Lagi kebaikan vitamin C yang pernah saya tulis di sini.

Jadi, pastikan anda dapatkan kepastian sumber vitamin C organik yang anda beli. Pastikan dari pengedar Shaklee yang sah sahaja supaya anda mendapat harga terbaik, produk tulen dan nasihat sepatutnya bagi memenuhi keperluan anda.

*Konsultansi percuma dan harga istimewa selama anda jadi pelanggan setia saya :)
Hubungi saya: 019-959 8249 atau emel tuankalsum[at]gmail.com

************************************************************************
UPDATE:
STOK KEMBALI!!! SIAPA CEPAT DIA DAPAT.


Vitamin C Shaklee 100mg (Chewable).
Vitamin C 100mg mengandungi bahan dan fungsi yang sama dengan 500mg. Beza cuma pada dos. Boleh dikongsi seisi keluarga. Boleh dimakan anak kecil, anak yang besar, ibu ayah atuk dan nenek. Kunyah ikut keperluan :). Anak makan sebiji, mak ayah makan 3-4 biji.

P/S: Stok juga terhad. Setau saya, beberapa pengedar sudah umumkan STOK HABIS. Meh beli kat sini la ye sementara ada ni.

Walau bagaimanapun, jika anda mengalami masalah jerawat atau masalah kulit, alternatif kepada Vitamin C ini ialah Vitamin E. Paling penting untuk kecantikan kulit adalah vitamin yang mengandungi antioksidan - vitamin A, Vitamin C dan Vitamin E.

Infonya di sini ye:
* Vitamin E dengan formula ekstrak biji anggur 
* Vitamin E untuk hilangkan jerawat.

VITAMIN E SHAKLEE UNTUK MENGHILANGKAN JERAWAT
Vitamin E dan B complex untuk kulit

TAK MAHU TERLEPAS PELUANG MEMILIKI VITAMIN C ORI POPULAR?
 
********************************************************************
 
SMS/CALL/WHATSAPP: 019 959 8249 (Yong)
Pengedar Shaklee Pulau Pinang
Penghantaran ke seluruh Malaysia,Brunei, Singapore dan Indonesia.
  
********************************************************************
 
KONSULTANSI PERCUMA, HARGA TERBAIK
Pilih yang selamat, pilih dengan bijak.

27 comments:

  1. saya berminat nak order,email me the details please. TQ :D aniza_s@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aniza...saya dah send details ke emel. TQ :)

      Delete
  2. Plz email me details..sya bmnt nak oder..ellella3113@yahoo.com tq

    ReplyDelete
  3. Replies
    1. CikMakhlukBumi,
      Saya dah PM :)
      Terima kasih singgah sini :)

      Delete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. vit c organik sama ke dgn vit c yg blog2 laen jual??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis,
      Boleh check brand yang diorang jual. Yang akak jual jenama Shaklee, yang digembar gembur sbg vit C dari Holland tu :) dan byk dijual di fb/blog dlm bentuk loose, and claimed as vit C organik 500mg :)

      Delete
  6. salam..sy brminat nk order..tlg emel detail ek ke..gadiscunlawa@yahoo.com
    tq:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gadis cun,
      saya emel ye. check email from tuankalsum@gmail.com

      Delete
  7. sy nak order.email detail plz.. deanna_coibete@yahoo.com

    ReplyDelete
  8. saya berminat sgt.. sila email ms_nandafie@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis, akak dah antar details ke emel :)
      Thanks berminat dengan vitamin C ori terhangat dipasaran ni..hehe

      Delete
  9. VITtamin ni sama dengan yang orang lain jual ke? Sye tgk ada yg botol lain tapi sye brminat. Email sye shamiraazwa@gmail.com :)

    ReplyDelete
  10. Saya berminat .. please email me detail yek .. di ainadanilia@gmail.com

    ReplyDelete
  11. hrga ni trmasuk postage ?tlg email kan di adik_fatinzafirah@yahoo.com

    ReplyDelete
  12. sy berminat email ke pu3_naniey@yahoo.com

    ReplyDelete
  13. email me azmikhairul1991@gmail.com

    ReplyDelete
  14. As Salam... saya berminat dengan produk ini..emailkan pada : putriamalina1188@gmail.com

    Terima kasih.

    ReplyDelete
  15. salam...saya bermint dngn produk ny...harga trmasok postage? email kn pda : farahnadiah39@gmail.com

    ReplyDelete
  16. salam...saya berminat dgn produk ini...emailkan detail kpd sy yaa.. wanibakari@yahoo.com.my

    ReplyDelete
  17. tolong di email kan ke ummuaisha.pbg@gmail.com.tq

    ReplyDelete
  18. sy berminat boleh x email kpda sy bgaimana nk jd pengedar atau ahli gegulasweet@yahoo,com

    ReplyDelete
  19. Sy berminat!, email kan sy, neeneesz@yahoo.com

    ReplyDelete
  20. salam, saya tertanya-tanya vit c ni sama ke dgn vit c organik yg tgh hot jual kt fb/blog tu? yg dijual dlm bekas ubat tu ye?

    ReplyDelete
  21. Saya berminat nak beli vita c dan e sekali. PM kat email saya senoritaescorpio@yahoo.com boleh saudari?

    ReplyDelete
    Replies
    1. OK Heidi, please check inbox :)

      Thank you :)

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...