Followers

Saturday, December 14, 2013

Pencuci pinggan untuk kulit sensitif

 

Tangan merah-merah menggelupas akibat cuci pinggan?


Tahukah Anda?
Sesetengah pencuci pinggan mangkuk mengandungi surfaktan yang berasaskan petroleum dan bahan pencuci seperti Diethanolamine dan sodium dedecylbenzensulfonate. Kedua-dua kandungan tersebut boleh merengsakan kulit dan mata. Bila tuang sabun pencuci kat tangan, rasa panas semacam je kan. Sebab tu lah kulit rasa pedih-pedih dan menggelupas. Untuk yang berkulit sensitive, terpaksa bersarung tangan ketika mencuci kan?
 

Kena pakai sarung tangan dulu!
 
Kalau tak, akibatnya macam tangan di atas. Menggelupas, kering dan pedih. Kemudian, nak buat kerja lain pun dah susah. Nak makan susah, nak masak susah, nak usap anak pun susah juga.
 
Apa pilihan yang ada? Sebagai surirumah, memang tak boleh lari dari tugas ini. Pinggan mangkuk periuk  belanga tetap perlu dicuci, setiap hari!
 
Pilihan yang ada adalah dengan menukar pencuci pinggan.
Pencuci pinggan yang selamat untuk orang berkulit sensitif mestilah yang: 
 
  • Tidak bertoksik, dari bahan semulajadi
  • Hipoalergenik
  • Tanpa klorin
  • Lembut pada tangan
  • pH seimbang
  • Tanpa bahan kimia berbahaya

  •  

    Ciri-ciri di atas ada pada Get Clean Dish Wash Concentrate Shaklee.


    Keistimewaan Pencuci Pinggan Shaklee

     Selain ianya sangat sesuai untuk kulit sensitif, ia juga sebenarnya sangat ekonomi.

    Sebab?
    Namanya pun Dish Wash Concentrate. Maknanya, kandungannya sangat pekat. 2-3 titik dish wash ini boleh menghasilkan buih yang sangat banyak. Buih ini lembut pada tangan, bau harum dan boleh mencuci sehingga 10 biji pinggan tau. Minyak-minyak pun senang tanggal. Saya dah cuba. Dan saya sangat sukakannya. [Boleh main buih-buih harum.] Selamat juga untuk anak-anak.



    Lagi best sebab ia juga Mesra alam kerana:

    • Ramuan semulajadi yang diekstrak daripada jagung dan kelapa
    • Biorosot
    • Tanpa fosfat
    • Bungkusan boleh dikitar semula
    • Tanpa bahan pewarna
    • Selamat untuk sistem septik dan pembentungan
     Nak cucian yang berkilau, mencuci bersinki-sinki pinggan, disamping memelihara tangan dan menjaga persekitaran, saya tak pilih lain selain dari Get Clean Dish Wash dah :)
    Sangat berguna ketika kenduri kendara. Senang nak cuci banyak-banyak pinggan dan pinggan yang banyak minyak.

    Serious jimat. dan serius juga ia sangat besttt. Lembut je tangan. Lepas makan pun basuh tangan guna sabun ni.

     
    Bersih dan hijau :)
    (Clean and Green)


    Nak Cuba?
    Boleh kontek saya bila-bila masa.
    Dah cuba mesti rasa rugi tak cuba awal-awal.


    NAK CUBA PENCUCI PINGGAN BEST NI?
     
    ********************************************************************
     
    SMS/CALL/WHATSAPP: 019 959 8249 (Yong)
     
     
    ********************************************************************
     
    KONSULTANSI PERCUMA, HARGA TERBAIK
    (Nyesal pulak tak cuba awal-awal)
    

    No comments:

    Post a Comment

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...