Followers

Thursday, February 16, 2012

Kosmetik pilihan saya: Pelembap/Krim muka tanpa paraben


Pelembap/krim muka pilihan saya mestilah yang tidak berminyak, tekstur yang ringan, mudah dicuci supaya senang nak berwuduk dan memberi kesan yang sepatutnya. Maksudnya, kesannya bukanlah kesan negatif melainkan yang positif belaka. Tak mau la bila pakai nanti, muka nampak bertompok-tompok, kulit mengelupas, dan paling ditakuti, kesan jangka panjang yang memudaratkan hingga merosakkan kulit muka yang dah sedia cantik ini :).

Setelah membelek-belek, fikir-fikir, saya pilih yang ini!

Enfuselle Hydrating Moisturizer untuk kulit normal hingga kering
(Untuk kulit berminyak, boleh pilih Enfuselle Balancing Moisturizer)

Teksturnya ringan, tidak berminyak, dan bila pakai bedak, semuanya sekata tanpa tompok-tompok. Paling penting, tak perlu bersusah payah nak bawa pencuci muka ke pejabat untuk menanggalkan krim ketika berwuduk nanti. Senang dan amat praktikal.


Lagi satu, saya tak perlu risau kesannya ke atas kulit di kemudian hari. Ia telah diuji secara klinikal di makmal dan disahkan oleh dermatologist. Tak ada paraben atau dye. Ianya hypoalergenic. Tak ada keraguan dan selamat digunakan. Saya mesti pilih!Oh ya, dah siap dipatenkan sekali. 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Enfuselle Hydrating Moisturizer:

Melembapkan Kulit Sehingga 24 Jam
Krim tanpa minyak dan tidak melekit yang kaya dengan agen pelembap bagi menyerlahkan kehalusan dan keanjalan kulit dengan serta-merta.
Terbukti secara klinikal:
  • 102% peningkatan keanjalan kulit dalam masa 28 hari
  • 195% pengurangan garis-garis halus dalam masa 28 hari
  • 21% pengurangan kedutan dalam masa 28 hari
  • Kesan yang ketara dapat dilihat dengan serta-merta, dan ia berterusan sehingga 24 jam
  • Garis-garis halus berkurangan dengan ketara
  • Hipoalergenik

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...