Followers

Monday, December 10, 2012

Set Breastfeeding Shaklee Tidak Berkesan Untuk Tambah Susu Apabila...

Sejak Set Breastfeeding Shaklee diperkenalkan, ia mendapat banyak respon positif dari pengguna. Terutamanya ibu-ibu yang berazam melengkapkan tempoh penyusuan eksklusif selama 2 tahun. Mereka berpuas hati, jatuh cinta dan menggunakan secara konsisten. Tak cari produk lain dah. Tak hairanlah, jika ramai pengguna mula upgrade diri sendiri jadi pengedar pula. Maklumlah, bila dah makan tu rasa bertenaga, sihat, segar, susu bertambah, anak sihat, berbaloi dengan wang yang dilaburkan, suami pun bagi sokongan...bahagialah kan :)


Namun, ramai tak tahu set breastfeeding ni sebenarnya tak berkesan seperti 'magic' pun.

Faktor-faktor susu merudum walaupun menggunakan Set Breastfeeding Shaklee atau milk booster lain:

  • Bergantung sepenuhnya pada 'milk booster'. Dalam kes ini, set Breastfeeding Shaklee (sama ada set B, set Euphor4 Plus atau set 3M)
  • mengharapkan keajaiban susu bertambah dengan tiba-tiba setelah menggunakan dalam waktu yang singkat. Reaksi dan tindakbalas sesuatu milk booster adalah unik pada setiap ibu. Ada yang cepat dan ada juga mengambil masa lebih lama. Kuncinya adalah SABAR dan ISTIQAMAH.
  • mengabaikan konsep asas penyusuan iaitu hukum permintaan dan pengeluaran. Stimulasi susu memerlukan sesi mengepam yang kerap dan konsisten untuk menghantar isyarat yang betul ke otak bagi menghasilkan hormon yang menggalakkan pengeluaran susu.
  • mengabaikan menu pemakanan sihat dan lengkap 
  • kurang minum air. Seorang ibu seharusnya minum 2-3 liter air sehari.
  • tertekan. 
  • meninggalkan amalan rohani.
  • tidak yakin dirinya mampu membekalkan susu yang mencukupi untuk keperluan anak. Keyakinan adalah seperti doa. Jika yakin boleh, seolah-olah sedang meminta dan yakin Allah akan membantunya memenuhi keperluan si anak. Begitu juga sebaliknya
Ini antara komen pelanggan saya yang menggunakan set Breastfeeding Shaklee, basic set (Set B):

Vitamin menyusu atau apa jua milk booster yang kita gunakan, ia cuma pemangkin. Asasnya tetap perlu dilakukan secara berterusan. Istiqamahlah dalam semua amalan :)

SET 3M SHAKLEE
Vitamin-vitamin yang terkandung dalam set breastfeeding Shaklee. Menambah tenaga, mengurangkan tekanan dan melancarkan penyusuan Insyaallah.

Set Breastfeeding Shaklee Basic (Set B):

Vitalea
Bcomplex
Vitamin C
Alfafa

Set Breastfeeding Shaklee Eu4 Pack:


Vitalea
Bcomplex
Vitamin C
Alfafa
Ostematrix

Set Breastfeeding Optimum (set 3M):


Vitalea
Bcomplex
Vitamin C
Alfafa
Ostematrix
Energy Soy Protien (ESP)Semoga ibu-ibu mendapat manfaat yang banyak dari perkongsian ini. Konsisten dengan amalan semasa dan menggunakan set penyusuan sebagai pemangkin untuk menambahkan hasil.NAK TAMBAH SUSU BADAN DAN LEBIH BERTENAGA?
 
********************************************************************
 
SMS/CALL/WHATSAPP: 019 959 8249 (Yong)
Pengedar Shaklee Pulau Pinang
Penghantaran ke seluruh Malaysia,Brunei, Singapore dan Indonesia.
  
********************************************************************
 
KONSULTANSI PERCUMA, HARGA TERBAIK
Pilih yang selamat, pilih dengan bijak.
 
Mahu Jadi Ahli Shaklee? Jangan Tunggu Lagi. Jadi Ahli, Jaga Kesihatan, Tambah Pendapatan. Hubungi saya untuk daftar segera. No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...