Followers

Saturday, November 8, 2014

Buasir Hilang Selepas Amalkan Ostematrix

 
 
Pernah terkena buasir? Susah kan nak buang air besar? Ia mungkin bermula dengan masalah sembelit, lalu melarat hingga jadi buasir. Buasir ialah masalah pembengkakan pada salur darah vena yang terletak di bahagian rektum dan dubur. Apabila vena ini membonjol keluar ia meng­ganggu dan menyebabkan membran di sekitarnya membengkak, terasa sakit, perit, gatal dan berdarah.
 
Buasir terjadi disebab­kan tekanan dalam darah di bahagian rektum terlalu tinggi, menyebabkan dinding vena meregang dan membonjol. Kadangkala ia boleh pecah, terutamanya ketika meneran apabila membuang air besar.
 
Hanya pesakit buasir sahaja yang tahu bagaimana peritnya sakit ni. Bukan sahaja rasa sakit pada fizikal, ia turut memberi kesan emosi yang serius. Rasa ngeri setiap kali mahu membuang. Pesakit buasir peringkat awal mungkin hanya memerlukan 'ubat sumbat' untuk melembutkan najis dan memudahkan pembuangan air besar. Rawatan paling canggih pula untuk mereka yang punya duit lebih, ialah rawatan laser untuk mengecutkan buasir.
 
Buasir banyak terjadi pada orang dewasa yang mengalami sembelit, obesiti juga ibu hamil. 

Buasir boleh dikurangkan dengan:

  1. Minum air secukupnya, kurang-kurang 2 liter sehari.
  2. Lebihkan buah-buahan dan sayur-sayuran sebagai serat dalam sajian harian. Lebih serat, kurang sembelit.
  3. Elakkan makanan segera yang mengandungi pelbagai perasa dan pewarna tiruan.
  4. Kurangkan berat badan. Obesiti merupakan salah satu penyebab buasir.
  5. Amalkan pemakanan sihat dan seimbang. 

 

Rawat Buasir Dengan Vitamin Dan Mineral

Tahukah anda, selain daripada 5 langkah rawatan di atas, pengambilan KALSIUM sebenarnya memberi kesan yang sangat signifikan untuk mengurangkan seterusnya menghilangkan buasir, terutama untuk tahap 1 dan 2. Peneletian/penyelidikan terancang dan terkawal yang dijalankan terhadap sampel mendapati, ~87% sample berjaya mengurangkan buasir selepas pengambilan kalsium berterusan selama 2 minggu. 
 
Jadi, dapatkan kalsium untuk menghilangkan mimpi ngeri buasir berdarah.
 

Testimoni Buasir dan Ostematrix

Bagaimana tiba-tiba saya tergerak untuk menggalakkan pengambilan Ostematrix (Kalsium lengkap dengan Vitamin D Shaklee) bagi mereka yang menderita buasir?
Kisahnya, semalam kawan di pejabat Tanya..bila nak order Shaklee, dia nak tumpang belikan ostematrix untuk ibu. Ibunya penderita buasir sekian lama. Botol pertama Ostematrix buat dia jatuh cinta. Peminat ostematrix sehingga kini. Manakan tidak, buasir dah hilang! Kelegaan yang nyata dan nikmat yang tak terkira. Alhamdulillah. Lebih dari itu, Ostematrix dah buat dia rasa kebas kaki yang teruk (hingga rasa macam takde deria rasa), makin hari makin baik.
 
Cubalah Ostematrix. Harga RM61. Kepuasan TAK TERHINGGA.
 
 

Nak Legakan Buasir?
********************************************************************
SMS/CALL/WHATSAPP: 019 959 8249 (Yong)
Pengedar Shaklee Pulau Pinang
Penghantaran ke seluruh Malaysia,Brunei, Singapore dan Indonesia.
  
********************************************************************
KONSULTANSI PERCUMA, HARGA TERBAIK
Pilih yang selamat, pilih dengan bijak.
 
 
 
 
 

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...