Followers

Thursday, May 22, 2014

Darah Rendah: Dulu Sampai Terbaring, Sekarang Tidak Lagi


Akibat darah rendah, anda boleh rebah tiba-tiba
(Google image)

Dulu emak kerap diserang darah rendah. Tengah bersila makan nasi boleh berhenti baring kejap. Pejam mata dan ambil masa berehat sebelum bangun dan sambung makan. Sangat kesian. Kena tiba-tiba. Itu aksi yang pernah dilihat sendiri depan mata, yang dia tak cerita mungkin lagi banyak agaknya. 

Mak saya bukan tua sangat bila kena serangan darah rendah ni. Umur 40-an, tapi sekarang dah 50-an. Oh, saya pun ada mewarisinya. Hehe. Tengah duduk tu kalau bangun tiba-tiba boleh rebah jadinya. Pening tiba-tiba. Boleh rasa darah tak sempat mengalir ke otak. Bila jadi macam ni, kena duduk balik, bertenang dan tarik nafas sampai pening hilang. Sampai rasa bahagian kepala dah terisi dengan darah (kuat betul imaginasi...tapi memang boleh rasa kepala yang sejuk perlahan-lahan rasa suam dan kembali normal).

Itu cerita dulu. Sekarang dah tak ada aksi macam tu. Sejak-sejak dah amalkan makan vitamin asas Shaklee, Alhamdulillah tahap kesihatan dan kecergasan makin baik. Dulu-dulu kena paksa dia makan vitamin ni semua. Kena pantau dah ambil ke belum. Tiap kali balik kampung saya mesti buat 'spot check'. Bukak botol Vitalea, B-Complex dan Vitamin C satu-satu. Tapi sekarang, bila dia sendiri rasa segar, kurang penat bila buat kerja dia pulak yang tanya, 

"Ada bawak balik vitamin yang selalu mak ambil tu?"
"Takde. Ingatkan ada lagi. Mak kan jarang makan".
"Dah habis dah. Lupa pesan sebab biasa tak payah pesan. Nanti pos kan la vitamin tu. Bila ambil tu rasa segar sikit. Tak penat sangat. Ayah pun dok makan sama."

Dia dah rasa best, tak pening-pening sebab darah rendah dah, rasa bertenaga, rasa senang nak buat kerja.
jadi, anaknya dengan gembira dah pos kesemua vitamin yang dipinta ke kampung. Alhamdulillah.


Supplemen penting untuk pesakit darah rendah


Anda ada masalah darah rendah dan mahu berubah jadi lebih sihat dan stabil macam mak saya?
Hubungi saya untuk konsultasi percuma.
Yong 019 959 8249
Pengedar Shaklee Pilihan

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...